fallback

Европейските борси приветстваха решението на ЯЦБ

Шансовете Фед да повиши лихвите днес са намалели още повече, смята Карл Рикадона от Bloomberg Intelligence

19:29 | 21.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Фондовите борси в Европа реагираха в сряда с ръстове на решението на Японската централна банка.

В следобедните часове обаче индексите значително редуцираха своите ръстове. В края на търговията EuroStoxx 50 отчете ръст от 0,58 на сто до 2982,18 пункта. Френският CAC-40 добави 0,48 на сто до 4409,55 пункта, а британският FTSE-100 е нагоре с 0,06 на сто до 6834,77 пункта.

Водещият германски индекс Dax добави 0,41 на сто към стойността си до 10 436,49 пункта.

По-рано днес Японската централна банка увеличи рамките си за действие на своята парична политика, за да насърчи слабия икономически ръст на страната. Това се прие добре от инвеститорите и увеличи очакванията тази вечер и американският ФЕД да запази своята хлабава парична политика. Шансовете Фед да повиши лихвите днес са намалели още повече спрямо по-ранните прогнози този месец, заяви Карл Рикадона от Bloomberg Intelligence в предаването „В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

„Вероятността се оценяваше на едно към три, а сега e едно към пет. Шансовете да има изненади са малки. Причината е, че имахме много слаби икономически данни. От Фед индикираха, че ще зависят изцяло от икономическите данни, а икономиката не се представя достатъчно добре в сравнение с очакванията".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:48 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още