fallback

България има шанс да стане по-предпочитана туристическа дестинация според експерт

Атентатите в Европа нанесоха сериозен отпечатък върху развитието на туристическата индустрия

11:49 | 30.03.16 г. 1

Атентатите в Брюксел и по-рано в Париж нанесоха сериозен отпечатък върху развитието на туристическата индустрия в световен мащаб и затова моментът е добър за България да заеме своето престижно място в световната туристическа индустрия. Това каза Розалина Николова, член на УС на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Ситуацията в Гърция в контекста на бежанския проблем също дава отражение върху България и превръщането й в по-предпочитана дестинация, отбеляза тя.

В момента основни туристически пазари като Турция, Тунис, Египет са сериозно затруднени. В тази насока България се очертава като място, което изглежда по-спокойно на фона на всички останали основни туристически дестинации, посочи експертът.

Сигурността винаги е стояла на преден план, коментира Николова, допълвайки, че хотелиерите и авиокомпаниите са предприели сериозни мерки, за да гарантират сигурността на туристите.

Николова посочи още, че АБТТА не са съгласни с голяма част от промените в Закона за туризма, които касаят туроператорите.

Още от разговора можете да гледате в Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:04 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още