fallback

Nintendo държи на бизнес модела си

Платформите за видео игри, които комбинират устройства и софтуер, ще останат основна дейност, твърди Сатору Ивата

12:57 | 30.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Главният изпълнителен директор на Nintendo Сатору Ивата очевидно продължава да е убеден в бизнес модела на компанията. Слабите продажби на конзолата Wii U ще бъдат подсилени от нови хитови игри, надява се Ивата.

Японският специалист по игрите Nintendo иска въпреки слабите продажби на новата си конзола Wii U да задържи сегашния си бизнес модел.

„Ние вярваме, че платформите за видео игри, които комбинират устройства и софтуер, ще останат основната ни дейност", заяви главният изпълнителен директор Ивата на среща с инвеститорите в четвъртък.

Той също така се надява, че популярните нови игри ще разпалят отново интерес към Wii U. Като следващ потенциален хит се разглежда "Mario Kart 8", като тази състезателна игра трябва да излезе на пазара през май. В допълнение Ивата иска да изнесе някои игри от мобилната конзола Nintendo 3DS на Wii U. Nintendo очаква за текущата фискална година загуба, защото пуснатите в края на 2012 г. на пазара Wii U се продават много по-лошо, отколкото се очакваше.

Наскоро компанията оряза прогнозата си за продажбите за изтичащата в края на март фискална година от 9 млн. до 2,8 млн. единици. Анализатори призовават Nintendo да предложи игрите със своите популярни герои като Mario или Zelda и за смартфони.

Лидерството на Nintendo в игралната индустрия, оценявана на 93 млрд. долара, вече не е факт. Но невинаги е било така. Според независими анализатори от 20-те най-продавани игри в историята, 18 са произведени от японския концерн. Трите най-хитови игри за всички времена също са дело на компанията.

Повече за игралната индустрия вижте във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:23 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още