fallback

MasterCard повиши тримесечния си дивидент с 83%

Втората по големина компания за банкови карти в света одобри и обратно изкупуване на акции в размер на 3,5 млрд. долара

10:11 | 11.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Втората по големина компания за банкови карти в света – MasterCard Inc, увеличи дивидента си с 83%, съобщава Bloomberg.

Базираното в Ню Йорк дружество повиши тримесечния си дивидент до 1,10 долара на акция и предприе обратно изкупуване на акции в размер на 3,5 млрд. долара.

Предложението за повишаване на дивидента е на главния изпълнителен директор на компанията Аджай Банга. През февруари дружеството удвои тримесечния си дивидент до 60 цента на акция и одобри програма за обратно изкупуване на стойност 2 млрд. долара.

"Днешните действия отразяват нашия постоянен ангажимент да доставяме доходност на акционерите, както и доверието ни в дългосрочния растеж и финансовите резултати от дейността на нашата компания", посочи 54-годишният Банга в изявление.

Пазарната капитализация на MasterCard нарасна с 4,8% до 800 долара за акция по време на търговията на Wall Street във вторник. От началото на календарната година акциите поскъпнаха с 55 на сто.

Новата програма за обратно изкупуване на акции на MasterCard ще влезе в сила след приключването на предходната на стойност 2 млрд. долара. Компанията притежава книжа на обща стойност 514 млн. долара.

Повече за MasterCard и други корпоративни новини в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още