fallback

Анализатори: Градът на лъвовете има нужда от скорост

Ще допусне ли Сингапур високоскоростна търговия, каквато има в САЩ и Европа?

16:06 | 28.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор

Съществува съмнение, че Сингапур ще допусне високоскоростна търговия, каквато има в САЩ и Европа. Причината е повече от логична - там трейдърите се възползват от кратките несъответствия в цените, тъй като трансакциите се извършват на повече от 50 места, коментира Bloomberg TV. 

Президентът на Singapore Exchange Магнъс Бокър твърди, че ще се въведат автоматични прекъсвачи. Сривът през 2010 г. изтри 860 млрд. долара на американската фондова борса, така че предпазни мерки са наистина необходими. В Съединените щати високоскоростните сделки са най-голям дял от транзакциите с акции. Ако Сингапур, Градът на лъвовете, го направи както трябва, това ще доведе до подобрение.

Според някои компании, като Credit Suisse и Tabb Group, цената на търговията в Града на лъвовете пък е твърде висока. В момента таксите са около 20 базисни пункта. За сравнение в Австралия тази цена е 16 пункта, обясняват анализатори.

Подробности по темата, както и за намаляващите търгуеми обеми, които засегнаха печалбата на SGX, вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още