fallback

Доларът и еврото със сходен спад спрямо йената

Щатската и европейската валути губят по 0,2% спрямо японските пари в ранната европейска сесия

11:54 | 15.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Доларът губи позиции спрямо японската йена във вторник въпреки назряващите надежди, че законодателите във Вашингтон са по-близо до постигане на споразумение за покачване на тавана на дълга и възобновяване на дейността на федералното правителство.

USD/JPY се смъква до 98,41, отчитайки дневно отстъпление от 0,18% по време на сутрешната европейска търговия. По-рано през деня двойката удари сесиен максимум от 98,71.

Американските пари се котираха по-добре спрямо японската валута късно в понеденик в Северна Америка, след като лидерът на мнозинството в Сената Хари Рийд оповести постигането на "огромен напредък" по пътя към сделката за дълга. Новината подхрани надеждите на пазарите, че компромис между републиканците и демократите в крайна сметка може да бъде постигнат.

Ако обаче не се стигне до увеличение на размера на дълговия лимит преди крайния срок в четвъртък, САЩ ще бъдат изправени пред угрозата да обявят безпрецедентна неплатежоспособност.

Междувременно сходно на щатския долар отстъпление спрямо йената записва и еврото. Единната валута губи 0,18 на сто до 133,44 йени за брой.

Пазарните участници очакват по-късно във вторник изготвяните от института ZEW данни за германските икономически настроения. Евростат пък ще публикува доклад за външната търговия на еврозоната през август.

Повече за движенията на валутните пазари може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:16 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още