fallback

Цената на златото потъна под 1 300 долара

В краткосрочен план желанието за разпродажби ще преобладава, посочиха експерти

18:28 | 11.10.13 г. 12

Фючърсите върху златото поевтиняха под границата от 1 300 за тройунция в петъчната търговия, тъй като евентуалният пробив в безизходицата във Вашингтон продължи да тежи върху активите, разглеждани като сигурни убежища.

Златото с доставка през декември поевтинява с 2,19 на сто до 1 268,50 долара за тройунция. Същевременно сребърните контракти с доставка също през декември губят 2,98% до 21,243 долара за тройунция.

Въпреки че все още няма споразумение за повторно отваряне на американското правителство и повдигане на тавана на дълга, инвеститорите са окуражени от дебатите на републиканците и демократите. В четвъртък републиканската партия предложи временно решение на проблема – 6-седмично покачване на дълговата граница.

"Този ход всъщност няма да разреши бюджетната криза и новият дългов таван несъмнено ще бъде достигнат отново през втората половина на ноември", отбелязаха анализаторите от Commerzbank в съобщение в петък.

"Това трябва да окаже подкрепа на цената на златото. В краткосрочен план обаче желанието да се продава все още ясно ще преобладава", допълниха експертите.

Те отбелязаха, че в близките дни благородният метал ще продължава да се търгува под психологическата граница от 1 300 долара за тройунция.

Повече за търговията със злато може да научите от коментара на Нейра Чехич от Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:41 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още