fallback

Морис Рийд: Дипломацията не е спринт, а маратон

Барак Обама трябва да демонстрира лидерство, смята експертът от Westin Rinehart Group

15:24 | 19.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Имаше леко отстъпление в последните позиции на президента на САЩ Барак Обама спрямо Сирия. Но дипломацията не е спринт, а маратон. Накрая ще бъдат направени правилните заключения. Това заяви пред Bloomberg Морис Рийд от маркетинговата компания Westin Rinehart Group.

Експертът анализира последните ходове на управляващите спрямо сирийския конфликт, както и тяхното публично поведение. По думите му американският президент трябва да демонстрира лидерство. "Може да отстъпи леко, но накрая смятам, че ще покаже, че е водач и ще поведе останалата част от света със себе си", отбеляза Рийд.

Напрежението в Близкия Изток нарасна неимоверно в последния месец, след като Вашингтон обвини правителството на Башар Асад за извършване на атака с отровен газ срещу бунтовниците в предградията на Дамаск. Според данните на САЩ убитите са били повече от 1 400 души. Същевременно управляващите в Сирия продължават да отхвърлят обвиненията, прехвърляйки отговорността за атаките на бунтовниците.

Съмненията около химическата атака повишиха перспективата за военни действия на международните сили в Близкия Изток. Надеждите на бунтовниците бяха, че чуждестранната намеса ще наклони развитието на продължаващия повече от две години конфликт в тяхна полза. Въпреки това балансът на силите към момента се запазва, като несигурността около бъдещето на конфликта продължава.

Повече за позицията на Съединените щати в близкоизточния конфликт може да научите от интервюто на Bloomberg c Морис Рийд!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:18 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още