fallback

EasyJet с амбиции да привлича още клиенти

Компанията иска да се възползва от ситуацията, тъй като много превозвачи се отказват от губещите маршрути на къси разстояния

17:04 | 10.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор

EasyJet Plc хвърли нискобюджетната ръкавица към водещите превозвачи в Европа, като прогнозира, че ще успее да привлече още пътници от водещите авиокомпании, включително и мрежовите превозвачи, които се отказват от превозите на къси разстояния заради загуби.

Авиокомпанията отдавна се е доказала като лидер при привличането на бизнес потребителите, тъй като подходът й се различава от този на Ryanair Holdings, чиято ултра евтина услуга често е поставена в зависимост от малките регионални летища. И двата превозвача обаче са единни в прогнозата си, че много авиокомпании ще се откажат от вътрешноконтиненталните маршрути, тъй като не могат да си позволят да ги поддържат.

„В превозите на къси разстояния в Европа има някои ясни победители“, коментира в интервю за Bloomberg Карълайн Маккол, главен изпълнителен директор на EasyJet. „Не виждам защо превозвачите ще се съгласят да продължат да губят от превозите на къси разстояния, при условие, че други компании биха могли да се справят по-добре, а те – да инвестират повече в полетите на дълги разстояния“, допълва тя.

EasyJet се опитва да се наложи на още корпоративни дестинации. Компанията започва да лети между летищата Fiumicino в Рим и Linate край Милано в опит да навлезе на италианския пазар, доминиран от Alitalia SpA.

Авиокомпанията ще конкурира и Virgin Atlantic по маршрута Лондон – Москва, който според Маккол се приема добре от клиентите.

През 2012 г. EasyJet е успяла да привлече 10 млн. бизнес пътници, след като останалите авиокомпании решиха да съкращават маршрути. Маккол обаче очаква конкуренцията да се засили през следващите пет години, тъй като европейските авиокомпании се борят да запазят пазарния си дял.

Още за амбициите на EasyJet и очакванията на Маккол за пазара вижте във видеото на Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:34 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още