IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отношенията между Сирия и САЩ се нажежават

Пазарите реагират на несигурността, която поражда напрежението в Близкия Изток

12:31 | 27.08.13 г. 33
Отношенията между Сирия и САЩ се нажежават

Напрежението по оста Сирия – САЩ върви към критичната си точка. Американският държавен секретар Джон Кери заяви, че употребата на химически оръжия от режима на президента Башар Асад не буди никакво съмнение.

Руският външен министър Сергей Лавров пък настоя, че използването на външна военна сила в Сирия без съгласието на СС на ООН би означавало грубо нарушаване на международното право.

„Ако някой си мисли, че разрушаване на военната инфраструктура на Сирия и отварянето на бойното поле за бунтовниците ще доведе до край на конфликта – това е илюзия“, обясни Лавров.

Интересното в позицията на Русия е предупреждението Западът да не повтаря своите грешки от миналото. Това се отанся и за Великобритания, за Франция. И другото важно нещо – военна интервенция с Сирия без съгласието на Съвета за сигурност на ООН би означавала грубо нарушаване на международното право.

Уилям Хейг, външният министър на Великобритания, от своя страна вече заяви, че отговорът на международната общност на случващото се в Сирия може да се осъществи и без такова одобрение.

Финансовите пазари също реагират на последните новини около Сирия. Във видеото на Bloomberg може да видите как се отрази на фондовата борса в САЩ изявлението на държавния секретар на САЩ Джон Кери вчера.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

6
rate up comment 11 rate down comment 3
Vesko94
преди 10 години
Кери казва, че употребата на химическо оръжие е "морална гадост". А как да опишем това, което те направиха в Ирак, в Либия, в Афганистан? "Морална отврат" на един явно не особено морален народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 3
SSIW
преди 10 години
'Руснацитя няма да гъкнат"--------------------------------------------------------------------------------Там е работата, че не са само руснаците, "отсреща" са и Иран, Китай, КНДР ... не е чак толкова ясен изхода от "ситуацията" ... започвам да се замислям за програмата за заселване на Марс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Хаха...! И ние пак сме се зашили за сигурните победители, нали! хехе... Дано този път да сме познали... хихиИ дано верно руснаците да не гъкнат, че иначе и в тази война ще сме срещу тях, този път в съюз с най-близките на малкото ни, но смело президентче - турците! хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 5
KostaBee
преди 10 години
911 им беше малко на Американците. Накрая някой ще ги нюкне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
mvr0306
преди 10 години
Американците ще ползват изпитания сценарий: няколко дни удари с крилати ракети, после евентуално авиация след като им свършат Томахавките. После още няколко месеца война между "бунтовниците" и Асад докато се свърши. Руснацитя няма да гъкнат. Ще им вземат и базата в Тартус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Почва се...! Скоро ще разберем баба Ванга дали е познала...! хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още