fallback

Печалбата на Disney с лек ръст след слабите резултати на кино студиото

Постъпленията от популярните увеселителни паркове, курорти и круизи са подкрепени от по-високите цени на билетите, храните и напитките

09:24 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Печалбата на Walt Disney Со. за приключилото на 30-ти юни трето фискално тримесечие отбеляза лек ръст от 0,9 на сто на годишна база въпреки добрите финансови резултати на медийното звено на компанията, предава MarketWatch.

Печалбите на компанията за третото фискално тримесечие достигнаха 1,85 млрд. долара (1,01 долара на акция) в сравнение с 1,83 млрд. долара (1,00 долара на акция) година по-рано. Приходите от своя страна скочиха с 4,4% до 11,58 млрд. долара.

Отчетената печалба на акция съвпадна с прогнозите на анкетираните от Thomson Reuters експерти, докато приходите останаха под очакванията от 11,64 млрд. долара.

Aмериканскaта развлекателна компания пожъна добри успехи с многомилиардните си инвестиции в тематични паркове, в това число и откриването на Cars Land в Disney California Adventure, които благоприятстваха растежа. Отговарящото за телевизионните мрежи звено също се представи оптимистично, най-вече заради растежа на рекламните приходи при популярните канали от серията ESPN Sports.

Медийното подразделение на Disney - най-големият бизнес сегмент на компанията, отчете 8-процентово увеличение на оперативните печалби, докато приходите се изкачиха с 5 на сто. Приходите от популярните увеселителни паркове, курорти и круизи са скочили със 7%, докато печалбата се е покачила с 9 на сто. Ръстовете се дължат най-вече на по-високите средни цени на входните билети, храните и напитките.

Друг от важните бизнес компоненти на компанията – кино студиото Walt Disney Pictures, отчете спад на приходите с 2 на сто, докато печалбата се смъкна с цели 36%. От Disney уточниха, че голяма част от понижението се дължи на сериозните маркетингови разходи преди пускането по кината на дългоочаквания уестърн "The Lone Ranger". Разходите по продукцията с участието на Джони Деп са оценявани на близо 250 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:29 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още