fallback

Amazon представи първия си Kindle с цветен дисплей

Компанията обнови и други серии на електронния си четец

08:47 | 17.10.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Amazon представи нов електронен четец Kindle – първият такъв с цветен дисплей, пише CNBC.

Интернет гигантът въведе Kindle през 2007 г., а оттогава всяко едно от устройствата под този бранд пристига с черно-бял екран. Новият Kindle има дисплей, който е проектиран да гарантира, че цветовете не изглеждат избелени или пикселизирани, дори когато потребителите приближават изображенията.

Устройството, струващо 279 долара, носи името Kindle Colorsoft, и има „седмици живот на батерията“, заяви компанията. Предварителните поръчки вече са започнали, а доставките са от 30 октомври.

Освен това Amazon представи и обновен Kindle Scribe за 399 долара, който има нови функции за водене на бележки, както и Kindle Paperwhite за 159 долара. Компанията показа и 12-ото поколение Kindle, струващо 109 долара. На събитие за медии в Ню Йорк главният директор по устройствата на Amazon Панос Паней определи актуализациите като „най-голямото обновяване, която линията Kindle някога е имала“.

Kindle Scribe, който Amazon пусна през 2022 г., пристига с писалка, която позволява на потребителите да водят бележки, да си правят списъци и да пишат директно върху страниците на електронната книга, която четат. С новата функция за водене на бележки, наречена Active Canvas, потребителите могат да пишат директно върху страницата на книгата, а текстът автоматично се премества отстрани. Освен това бележките могат да се скриват за четене по-късно.

Kindle Scribe включва друга нова функция, която използва генеративен изкуствен интелект, за да обобщава страници с бележки в кратък списък. Amazon твърди, че функцията използва Bedrock - софтуерен инструмент, който позволява на потребителите да имат достъп до големи езикови модели от Amazon и други компании като Anthropic и Stability AI. Устройството е налично за предварителна поръчка сега и ще се доставя от 4 декември.

Новият Kindle Paperwhite е по-бърз от предишните модели и също така разполага с по-голям, 7-инчов дисплей, спрямо 6,8 инча при предишната версия. Amazon казва, че 12-то поколение Kindle е най-компактният електронен четец досега, с по-ярък дисплей. И двете устройства са налични от днес на американския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:47 | 17.10.24 г.
fallback
Още от Хардуер виж още