fallback

Foxconn отчете най-високите си приходи за третото си тримесечие

Компанията се радва на огромното търсене на AI сървъри

13:51 | 05.10.24 г.
Автор - снимка
Създател

Тайванската Foxconn, която е най-големият поддоставчик на електроника в света, надмина очакванията, отчитайки най-високите си приходи за третото тримесечие, благодарение на силното търсене на сървъри за изкуствен интелект (AI), предава Ройтерс.

Приходите на най-големия поддоставчик на iPhone са нараснали с 20,2% на годишна база до 1,85 трлн. нови тайвански долара (57,3 млрд. щатски долара).

"Резултатите надхвърлиха първоначалните очаквания за значителен растеж", посочи Foxconn.

Сумата надхвърли и прогнозата на LSEG SmartEstimate за 1,79 трлн. нови тайвански долара.

Голямото търсене на AI сървъри е довело до значителен ръст на приходите на подразделението за облачни и мрежови продукти, коментира Foxconn, сред чиито клиенти се нарежда Nvidia.

Звеното за умна потребителска електроника, което включва iPhone, се е радвало на силен растеж на тримесечна база, благодарение на пускането на нови продукти. На годишна база обаче не се наблюдава изменение.

Традиционно третото тримесечие е това, в което тайванските технологични компании започват да се надпреварват в доставките на смартфони, таблети и друга електроника за големи компании като Apple във връзка с празничния сезон в края на годината на западните пазари.

Общите приходи за септември са достигнали 733 млрд. нови тайвански долара, което е 10,9% ръст на годишна база и е второто най-високо ниво за месеца.

"С навлизането в пиковия сезон през втората половина на годината очакваме нашите операции постепенно да наберат инерция", посочва Foxconn в прогнозата си за настоящото тримесечие.

Компанията не дава прогноза с конкретни данни.

От началото на годината цената на акциите на Foxconn скочи с 86%, представяйки се значително по-добре от по-широкия тайвански пазар, който е нараснал с 24% за периода. Книжата на компанията приключиха борсовата сесия в петък с 3,7% повишение. 

Foxconn ще отчете пълните си резултати за третото тримесечие на 14 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:51 | 05.10.24 г.
fallback
Още от Хардуер виж още