fallback

Nvidia: Търсенето на чипа Blackwell е безумно

Новото поколение чипове на Nvidia се превръща във все по-желано от клиентите

17:02 | 04.10.24 г. 4

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг заяви, че търсенето на следващото поколение чипове с изкуствен интелект (AI) на компанията, наречено Blackwell, е „безумно“, пише CNBC.

„Всеки иска да има най-много и всеки иска да бъде първи“, коментира Хуанг в интервю. Цената на акциите на Nvidia се повиши с около 3% в четвъртък сутринта.

Чиповете Blackwell, които се очаква да струват между 30 хил. и 40 хил. долара за брой, са много търсени от компании като OpenAI, Microsoft, Meta и други компании, изграждащи AI центрове за данни, за да захранват продукти като ChatGPT и Copilot.

Nvidia е основният печеливш от бума на изкуствения интелект. Стойността на книжата ѝ скочи с около 150% от началото на годината. Приходите на компанията продължиха да растат през второто фискално тримесечие до 30,04 млрд. долара, което е ръст от 122% на годишна база. Гигантът очаква приходи от продажби от 32,5 млрд. долара през настоящото тримесечие.

През август главният финансов директор Колет Крес каза, че компанията очаква да генерира няколко милиарда долара приходи от Blackwell през четвъртото фискално тримесечие.

Дженсън твърди, че Nvidia планира да актуализира своята AI платформа всяка година, за да увеличи производителността два до три пъти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:55 | 04.10.24 г.
fallback
Още от Хардуер виж още