fallback

Intel: Производственият ни бизнес ще генерира значителни приходи през 2027 г.

Компанията е на път да реши с кои бизнеси да се раздели и кои да запази

10:56 | 05.09.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Intel ще започне да генерира „значителна“ част от приходите си от своя бизнес с производство на чипове за други фирми от 2027 г., заяви главният финансов директор на конференция за инвеститори, предава Ройтерс.

В момента Intel води преговори с 12 потенциални клиенти, за които финансовият директор Дейвид Зинснър твърди, че ще генерират известни приходи през 2026 г. и допълнителни средства през 2027 г. Компанията е решила да не рекламира своя производствен процес 20А, а вместо това да се фокусира върху по-напредналия производствен процес 18А, коментира още финансовият директор.

Подизпълнителският бизнес в момента генерира приходи от своя усъвършенстван бизнес с пакетиране, коментира Зинснър.

Той не коментира директно информацията на Ройтерс, публикувана в сряда, за това, че Intel не е успяла да произведе достатъчно добри тестови компоненти за Broadcom – потенциален клиент на производството.

Базираната в Санта Клара, Калифорния, компания се опитва да се върне към растежа. Планът ѝ за това включва намаляване на броя на бизнесите ѝ и съкращаване на 15% от служителите. Главният изпълнителен директор Пат Гелсингер и други директори на компанията се очаква да представят плановете си на борда на директорите по време на среща в средата на септември.

Повечето съкращения в компанията ще бъдат завършени до момента, в който Intel обяви резултатите за текущото си тримесечие, обяви финансовият директор. Технологичният гигант обмисля широка гама от опции, докато взема решения кои части от бизнеса си да премахне и кои да запази.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:57 | 05.09.24 г.
fallback
Още от Хардуер виж още