fallback

HMD и Mattel пускат Барби смартфон

Яркорозовото устройство има ретро дизайн

10:11 | 28.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

HMD Global заяви, че е обединила усилия с производителя на играчки Mattel за пускането на HMD Barbie Phone – малък сгъваем яркорозов смартфон с ретро дизайн, предава Ройтерс.

Устройството, което беше обявено на Световния мобилен конгрес в Барселона през февруари, струва 131,24 долара и е достълно на пазара от сряда. То позволява на потребителите да провеждат обаждания и да изпращат съобщения, но не дава достъп до социални мрежи.

Клавиатурата, която също е в розово в стил Барби, има скрити дизайни, включително палмови дървета, сърца и фламинго, които светят в тъмното, обяви компанията.

Премиерата съвпада с 65-ия рожден ден на Барби тази година и следва успеха на миналогодишния филм „Барби“ с участието на Марго Роби, който генерира 1,4 млрд. долара в глобалния боксофис.

Компанията за пазарни проучвания CCS Insight прогнозира, че HMD може да продаде над 400 хил. бройки от Барби телефона във Великобритания.

Финландската компания HMD, която е подкрепена от Google и Qualcomm, пусна няколко т.нар. feature телефони, включително нови версии на класическите модели на Nokia 3210 и 3310.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:11 | 28.08.24 г.
fallback
Още от Хардуер виж още