fallback

В търсене на летни дестинации със Samsung Galaxy Z Flip6

Какво разбрахме за новия сгъваем смартфон на Samsung за няколко седмици употреба

09:30 | 27.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

С наближаването на края на август неминуемо си припомняме всички прекрасни моменти, които сме имали през лятото. Връщаме се назад към забавните снимки от плажа и срещите с приятели, преди да се гмурнем смело в есента и всички задължения и задачи, които неминуемо пристигат с нея. Това лято имах щастието да споделя с един от новите сгъваеми смартфони на Samsung Electronics – Galaxy Z Flip6, който беше мой спътник във всеки един момент от почивката. Оказа се незаменим в търсенето на летни дестинации и запечатване на най-важното от тях. Поредното доказателство, че е важно да имаме качествен, издръжлив и удобен смартфон за всяка ситуация. Ето и какво научих за Galaxy Z Flip6 от няколкото летни седмици, които прекарах с него.

В търсене на компактно решение (за фестивали и концерти)

Признавам, че не съм привърженик на тенденцията на все по-големите смартфони, клонящи към таблети, и то заради удобството. Ето защо сгъваемият телефон е добра опция за хора като мен. Още по-удобен се оказа по време на фестивал, защото се побира лесно в джоба и не изисква носенето на допълнителна чанта, в която да бъде прибран. Galaxy Z Flip6 тежи едва 187 грама, сгъва се като мида и е изключително удобен за ползване.

Последното се дължи на факта, че реално имате избор между два екрана. Вътрешният Dynamic LTPO AMOLED дисплей, който е по-голям (6,7-инчов), е по-подходящ за социални мрежи, писане на мейли и други задачи, изискващи повече площ. За сметка на това 3,4-инчовият външен Super AMOLED дисплей с резолюция от 720x748 пиксела и покритие от Gorilla Glass Victus 2, е много удобен за следене на известия, отговаряне на съобщения и обаждания, както и за ползване на редица уиджети, при това без да се налага разгъването на устройството. Това е особено полезно в моменти, в които не искате да се разсейвате много, както в моя случай по време на концерт.

Снимка: Samsung

Издръжливостта е ключова

Когато сте на преход в планината, със сигурност се нуждаете от добър обхват в случай на инцидент, но също така и от батерия на смартфона, на която да можете да разчитате. Батерията с капацитет 4000 mAh на Samsung Galaxy Z Flip6 се оказа достатъчно голяма, за да имам спокойствието дори при по-дълги преходи. Разбира се, телефонът поддържа и бързо зареждане, което е ключово в преходите от хижа до хижа, ако сте останали без заряд. За постигане на 50% заряда са нужни само 30 минути зареждане с кабел.

Тук е моментът да споменем, че устройството работи с процесор Snapdragon 8 Gen 3 за Galaxy, който е най-добрият за Galaxy устройство досега. Той е оптимизиран за подобряване на цялостната производителност на телефона, както и за работа с изкуствен интелект (AI), на който също ще обърнем внимание.

Предвид факта, че търпи по-големи натоварвания и предвид горещините, по време на които имах възможността да тествам телефона, оцених колко важна е охлаждащата камера на Galaxy Z Flip6. Тя извършва оптимално охлаждане и устойчива производителност, благодарение на което удължава живота на батерията.

Колко важни са снимките

Няма потребител, който да не иска да заснеме най-важните, забавните и емоционалните моменти от своето лято. Galaxy Z Flip6 се оказа добър помощник и в тази задача. Основната му камера е 50 MP и е широкоъгълна. Освен нея има и 12-мегапикселова ултраширокоъгълна. Селфи камерата е 10 MP и също е широкоъгълна. И докато ултраширокоъгълната влезе в употреба за заснемането на пейзажи, когато се търси повече мащаб, то основната камера и селфи камерата допълниха картината в останалите моменти.

Една от страхотните опции на Flip серията на Samsung e, че можете да използвате задните камери на телефона за селфита, като ползвате малкия екран, за да видите образа. Селфи камерата пък може да се ползва и при поставяне на смартфона в сгънато положение. Във всеки случай Galaxy Z Flip6 се оказа подходящ за заснемане както на красиви пейзажи, така и на селфита с много приятели. Не на последно място трябва да отбележим Nightography възможностите му. Нощните кадри са изключително ясни и без шум в образа, което прави запечатването и на вечерните и нощните моменти още по-лесно и приятно. Също така режимът за нощни снимки вече работи и в Instagram.

Снимка: Samsung

Щипката AI е от значение

Няма как да не обърнем внимание на изкуствения интелект, който заема все по-голямо място в смартфоните на Samsung. Въпреки че все още не се е превърнал в нещо доминиращо, на този етап той е достатъчен за вършене на ключови задачи и помощ, дори когато сте на път.

Новата FlexCam пък се оказа наистина полезна, защото изкуственият интелект се постара там, където снимките можеха да имат някакъв недостатък. За целта автоматично открива най-доброто кадриране на снимката и разпознава обекта в кадър, преди да направи нужните настройки автоматично, включително чреа автоматично приближение. Това гарантира, че всички снимки от лятото са с подходящия фон, а заснетото е на фокус.

Споменахме колко лесно е използването на предния дисплей за отговаряне на съобщения. Тук AI прилага своята магия и на преден план излиза опцията Suggested replies, която дава шаблони за различни отговори. По-интересното е, че те не са просто „Да“, „Не“, „Ще отговоря по-късно“, а се изготвят след анализ на последните съобщения и са много по-конкретни от някогашните автоматични отговори, които телефоните предлагаха.

На път с Galaxy Z Flip6

Оказа се, че Galaxy Z Flip6 е чудесен спътник за всеки пътешественик, но не бива да го поставяме само в рамката на възможностите му по време на път. Както той, така и другият нов сгъваем смартфон от Galaxy серията на Samsung – Z Fold6, са проектирани така, че да служат във всяка ситуация, независимо дали е за работа или за отдих. А след като се отдадохме с пълно сърце на почивката, е време да се върнем в реалността и да се насочим към работните задачи, защо не и с малко помощ от AI на телефона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:38 | 26.08.24 г.
Още от Хардуер виж още