fallback

Продажбите на Nintendo Switch са спаднали наполовина през последното тримесечие

Печалбата на Nintendo също се свива в очакване на наследника на прочутата конзола

13:13 | 02.08.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Nintendo заяви, че продажбите на остарялата вече конзола Switch са спаднали почти наполовина през първото фискално тримесечие на компанията от април до юни, а печалбата също се е свила, като не е успяла да изпълни очакванията, предава Ройтерс.

Базираната в Киото гейминг компания е продала само 2,1 млн. бройки от Switch, която вече е на осем години, но запази прогнозата си за годишните си приходи от продажби за 13,5 млн. бройки.

Компанията заяви, че планира да обяви новини за наследника на устройството през настоящата фискална година.

Оперативната печалба се е сринала със 71% до 54,5 млрд. йени (365 млн. долара), повече от една трета под прогнозите на анализаторите.

Подразделението, свързано с мобилни услуги и интелектуална собственост, също е записало слаби резултати, със спад на приходите до 14,7 млрд. йени, което представлява спад от 54% спрямо същия период на предходната година, когато печалбата беше подкрепена от хитовия филм „Super Mario Bros.”

„Nintendo беше твърде оптимистична за настоящата година“, коментира Серкан Тото, основател на консултантската фирма Katan Games. „Данните увеличават натиска върху Nintendo, що се отнася до разкриването на Switch 2”, посочи той.

Тото допълва, че тримесечието от юли до септември вероятно също ще бъде слабо.

Nintendo има скромна серия от заглавия, обявена за тази година. Предстоящите игри включват „The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom" и „Mario & Luigi: Brothership".

Новият филм „Super Mario” трябва да се появи в кината през април 2026 г. Компанията каза още, че ще си сътрудничи за създаването на игрален филм по „The Legend of Zelda”.

Индустрията за игри се бори с нарастващите разходи и слабата ценова мощ. Притежаваният от Sony разработчик Bungie тази седмица обяви, че съкращава работната си сила с близо една пета.

Цената на акциите на Nintendo се понижи с 2,3% в Токио преди обявяването на отчета, а от началото на годината е нараснала със 7,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:13 | 02.08.24 г.
fallback
Още от Хардуер виж още