fallback

Logitech изплува от срива на продажбите след пандемията

Компанията отчете второ поредно тримесечие с ръст на приходите

12:01 | 23.07.24 г.

Logitech International повиши прогнозата си за годината, след като компанията се справи със спада на продажбите си след пандемията и отчете второ поредно тримесечие на ръст на приходите, пише Bloomberg.

Швейцарският производител на хардуер сега очаква приходите му от продажби да се увеличат с 1 до 3% през 2024 г. спрямо по-ранна прогноза за приходи без промяна или максимум 2% повишение. През първото тримесечие приходите от продажби са нараснали с 12 на сто до 4,34 млрд. долара, обяви компанията. Цената на акциите на Logitech пък се изкачи с 4,9% повреме на сутрешната търговия в Цюрих.

Гигантът се върна към растежа след бума, който преживя по време на пандемията, когато клиентите се оборудваха за работа от вкъщи, и който беше последван от рязък спад на продажбите.

Сегашният успех обаче е засенчван от продължаващия спор между компанията и нейния съосновател Даниел Борел, който сега е миноритарен акционер.

Борел принуди компанията да гласува за нов председател на следващата среща на акционерите на 4 септември. Същевременно Logitech си търси постоянен главен финансов директор, след като Чък Бойнтън се оттегли по-рано тази година.

Компанията записа растеж на дейността си, насочена към корпоративни клиенти, както и в категории, фокусирани върху потребителите, като гейминг оборудването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:01 | 23.07.24 г.
fallback
Още от Хардуер виж още