fallback

Бивши дизайнери на Apple стоят зад ново устройство, което да замени смартфона

То изглежда като значка и може да проектира информация на дланта на потребителите

15:35 | 10.11.23 г.

Humane, петгодишен стартъп за изкуствен интелект, основан от бившите дизайнери на Apple Имран Чаудри и Бетани Бонджорно, представи първия си продукт – значка, струваща 699 долара, която се носи на ревера, пише CNBC.

Humane AI Pin, както се нарича, е проектиран да замени смартфона, позволявайки на потребителя да извършва обаждания, да изпраща текстови съобщения и да търси информация чрез гласово управление. Освен това има лазерен дисплей, който превръща дланта на потребителя в миниекран, на който може да се показва час, дата и какво има наблизо.

AI Pin. Снимка: Humane

„Няма събуждащи услугата думи, така че тя не слуша и не записва през цялото време“, коментира Чаудри в началото на 10-минутно видео на уебсайта на компанията. „Всъщност той не прави нищо, докато не се ангажирате с него, а това се случва чрез вашия глас, докосване, жест или с дисплея с лазерно мастило“.

Освен че ще трябва да платят за самото устройство, клиентите ще трябва да ползват месечен абонамент от 24 долара за данни на T-Mobile, обяви компанията. Наличието на отделен телефонен номер означава, че за разлика от умните часовници, това предложение не е свързано със смартфон.

През март Humane впечатли мнозина, когато обяви, че е набрала 100 млн. долара в рамките на нов кръг на финансиране, в който са се включили Microsoft, звеното за рисков капитал на LG, както и Tiger Global. Това се случи още преди компанията да е представила продукта си. До този момент Humane е набрала над 200 млн. долара, включително от главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман и главния изпълнителен директор на Salesforce Марк Бениоф.

Humane заяви, че ще започне да приема поръчки за AI Pin на 16 ноември.

Във видеото си от тази седмица Чаудри и Бонджорно показват част от функциите на устройството и обсъждат технологията зад тях, която е базирана на чипсет на Qualcomm. (Qualcomm Ventures също е инвеститор).

AI Pin има вграден говорител и камера, а когато тези функции са включени, мига светлина. Двойното докосване на устройството прави снимка или видеоклип, които могат да се видят в уеб приложението на Humane.

Освен че може да изпраща и получава текстови съобщения, AI Pin може да превежда разговори от испански на английски и обратно в реално време, разкрива още демото.

Потребителите имат достъп до услуги с изкуствен интелект от интернет вместо от свалени приложения. Microsoft, Google, OpenAI и други компании допринасят с такива услуги, разкри Humane. Клиентите могат да поискат от устройството да изпълни песен от известни филми или да поискат информация, а отговорите се дават от големи езикови модели. Достъпът до музика изисква абонамент за Tidal.

Асистентът на устройството може също така да обобщава дневния календар на потребителя, получените съобщения или здравни данни, като например количеството „протеин, което съм приел днес“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:33 | 10.11.23 г.
fallback
Още от Хардуер виж още