fallback

Bang & Olufsen разширява аудио портфолиото си с колонката Beosound A5

Компанията отново залага на скандинавски подход в дизайна

10:21 | 28.04.23 г.

Компанията за висок клас потребителска електроника Bang & Olufsen представи новата си преносима колонка Beosound A5, с която разширява предложенията в сферата на премиум продуктите.

Устройството, което тежи 3,7 килограма, залага на красив дизайн, зад който стои съвместна работа с GamFratesi Studio. Както и при другите си предложения, B&O предпочита скандинавския подход към избработката и търси по-скоро опростен дизайн и повече функционалност.

В случая компанията е изработила две версии на корпуса на Beosound A5. Едната е светла и наподобява ратан, а втората е тъмна с дъбови елементи. Първият вариант носи името Natural Weave, а вторият – Dark Oak. В горната част има елементи от алуминий, а контролерите се намират отгоре.

Светлият вариант на Beosound A5. Снимка: Bang & Olufsen

По-интересното е, че е включена опция за безжично зареждане на смартфона, като е достатъчно да сложите устройството си върху колонката.

От Bang & Olufsen обещават възможности за лесно сервизиране и поправяне в случай на повреда, с което се гарантира по-дългия живот на устройството, така че да не се налага замяна с изцяло нова колонка. Компанията твърди, че ще продължи да произвежда лесно сменяеми покрития от нови материали и цветове, така че Beosound A5 да се „развива с вашия стил и идентичност“, пише гигантът на уебсайта си.

Освен изключително добър звук, Beosound A5 предлага и възможност за пренасяне на колонката чрез вградената дръжка отгоре. Идеята на компанията е, че устройството може да се ползва както вкъщи, така и навън. Батерията издържа до 12 часа работа. Ако се върнем на звука, той се разпространява на 360-градуса от колонката.

В софтуерен план Beosound A5 разчита на платформата на Bang & Olufsen, наречена Mozart 2.0. Освен това поддържа популярните стрийминг услуги Spotify Connect, Tidal Connect и други, плюс има включен Chromecast за по-лесно предаване на музиката през Bluetooth от мобилно устройство към самата колонка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:21 | 28.04.23 г.
fallback
Още от Хардуер виж още