fallback

HUAWEI MatePad 11 с HarmonyOS вече е наличен на българския пазар

Таблетът е базиран на мощният Qualcomm® Snapdragon™ 865 процесор, 6GB RAM, 128 GB ROM, батерия с капацитет от 7.250 mAh и Wi Fi 6 свързаност

12:44 | 09.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Първият таблет, базиран на новата операционна система на Huawei – HarmonyOS 2, вече е на българския пазар и ще се продава в комплект със стилус и мобилна клавиатура. Huawei Matepad 11 е и първият таблет на компанията с честота на опресняване на дисплея от 120 Hz, благодарение на която гарантира изключително гладки визии и интеракция с потребителя.

Създадена за новото поколение смарт устройства, HarmonyOS 2 дава на HUAWEI MatePad 11 изцяло нов спектър от функционалностти, надграждайки познатата досега работа с таблета. Неговият десктоп е по-организиран отвсякога, предлагайки по-ефективна визуализация на важната за потребителите информация. Благодарение на разпределената технология, на която е базирана HarmonyOS 2, HUAWEI MatePad 11 e способен да използва ресурсите на други устройства, разработени за всички сценарии – от смартфони до PC-та, което дава възможност за по-ефективна и креативна работа от страна на крайния потребител.

Huawei MatePad 11 е базиран на мощният Qualcomm® Snapdragon™ 865 процесор с 6GB RAM, 128 GB ROM, батерия  с капацитет от 7.250 mAh и Wi Fi 6 свързаност. Таблетът поддържа честота на  опресняване на екрана от 120 Hz за безупречно визуално изживяване, и второ поколение стилус HUAWEI M-Pencil. В комбинация с честотата  от 120Hz на дисплея, стилусът има  изключително бърза реакция с  латентност от едва 2ms(1), което осигурява изключително естествен и лесен ръкопис на таблета.

Гладки и красиви визуализации

MatePad 11 е първият таблет на Huawei, който  поддържа скорост на опресняване  от 120 Hz на 10.95-инчовия си FullView дисплей  с резолюция  2560 x 1600 пиксела и  съотношение екран към тяло  от 86%. Така потребителите ще се  радват на повече детайли и  потапящо преживаване при видеа  с висока кадрова честота и  игри, а при превъртане през  уеб страници и дълги документи  съдържанието ще се зарежда  бързо и неусетно за потребителя. Технологията за адаптиране на  кадровата честота от своя  страна помага за удължаване  на живота на батерията.

Новият HUAWEI MatePad 11 поддържа 16,7 милиона цвята и цветна гама DCI-P3 за живи и естествени изображения и видеа. Освен да възпроизвежда невероятни цветове, HUAWEI MatePad 11 е проектиран да минимизира излагането на потребителя на натоварващата синя светлина и на трептене на екрана – двата основни фактора за натрупване на умора в очите. Таблетът е носител на сертификатите TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) и TÜV Rheinland Flicker Free (2), гарантиращи защита на зрението дори при многочасова непрекъсната употреба.

Нов интуитивен десктоп

HUAWEI MatePad 11 предлага нов дизайн на  работното пространство (десктопа), организиращ най-важната информация през изчистен и интуитивен потребителски интерфейс. Лента в дъното на екрана (Bottom Dock) показва най-често и най-скоро използваните приложения. Нови уиджети (Service Widgets(3))  могат да показват информация в реално време и позволяват на потребителите да достъпват определени функции на приложенията, без да стартират самите приложения. Тези уиджети могат да се позиционират навсякъде и подлежат на персонализиране.

Мултиекранно взаимодействие Таблет-PC

Мултиекранното взаимодействие поддържа интеракции (4) между таблет и PC, предлагайки три режима, при които устройствата работят заедно по различни начини. Огледалният режим (Mirror) позволява на потребителите да проектират екрана на компютъра на този на таблета, превръщайки таблета в чертожна дъска, която може да се свърже с HUAWEI M-Pencil (от второ поколение) за бързи бележки или добавяне на прецизна калиграфия (5). Потребителите, работещи в офиси, могат да се възползват от разширения режим (Extend Mode) и да имат втори екран към компютъра си, радвайки се на още по-голямо работно пространство. Иновативният Collaborate Mode позволява истински междуплатформени интеракции между HarmonyOS 2 и Windows. Потребителите могат да прехвърлят съдъжание като текст, изображения и документи между свързаните устройства с познатото издърпване и пускане (drag and drop).

Освен мултиекранното взаимодействие, имаме и изцяло новата функция Multi-Window (6), която поддържа показването на до 4 приложения едновременно. Поддържат се и два конкурентни плаващи прозореца, за още по-добра многозадачна работа между различни приложения. Когато не са необходими, плаващите прозорци могат да се слагат в App Bubble за лесен достъп следващия път, когато потрябват.

Обновеният Множител на приложения (App Multiplier) позволява две задачи да се изпълняват едновременно в едно приложение, благодарение на новата функция Window Lock. Тя поддържа паралелни и независими операции в двата отделни прозореца. Например, когато използвате приложение за пазаруване, можете да отворите два отделни артикула в два отделни прозореца и лесно да ги сравнявате. Или да пишете мейл в левия прозорец и отговаряте на бързи съобщения в десния, с което повишавате работната си ефективност. От юни 2021 насам близо 4000 приложения използват App Multiplier, за да предоставят по-добро изживяване на потребителите на таблети.

HUAWEI Smart Magnetic Keyboard и HUAWEI M-Pencil (второ  поколение)

Новият HUAWEI MatePad 11 се продава у нас в пакет с магнитна клавиатура и стилус – перфектната комбинация за мобилен офис.

Клавиатурата Smart Magnetic Keyboard поддържа магнитно закрепване, двойно регулиране на ъгълa, автоматично сдвояване чрез Bluetooth, безжично зареждане и др. Когато я закрепите посредством магнитите към таблета, тя ще се сдвои автоматично с него и също така ще се зарежда автоматично. Благодарение на интелигентната технология за магнитна индукция, таблетът незабавно ще се включи, когато клавиатурата е отворена, и ще премине в режим на заспиване, когато е затворена. Разстоянието между клавишите й е 1,3 мм, което осигурява удобното писане на нея.

Второто поколение стилус HUAWEI M-Pencil идва с нов прозрачен връх с платинено покритие и заскрежена текстура за удобно писане, ултра-ниска латентност от 2ms (7) и е чувствителен на 4096 нива на натиск (8). Зареждането му и сдвояването му с таблета е по-лесно отвсякога – достаъчно е само да го доближите до HUAWEI MatePad 11, за да се свърже магнитно и да се стартират и двата процеса. Поддържа множество иновативни функции, сред които HUAWEI FreeScript (9), която превръща ръкопис в машинно кодиран текст в реално време, двойно потупване за превключване между текущия инструмент и гумичката, Instant Shape, Instant Table (10) и други.

Четири-канално аудио за радост на всички сетива

HUAWEI MatePad 11 е проектиран като универсален  таблет от висок клас, предлагащ  отлично извижяване както при  работа, така и при забавление. Затова е оборудван с четири-канална  аудио система с голяма амплитуда и четири говорителя, която може да изпълни помещението с висококачестен звук. Аудио системата е проектирана и настроена от експертите на Harman/Kardon, така че звукът, който чува потребителят, да е максимално близо до оригинала.

Huawei MatePad 11 в комплект с HUAWEI Smart Magnetic Keyboard и HUAWEI M-Pencil (второ поколение) може  да се намери в търговската  мрежа на Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на Polycomp на  препоръчителна крайноклиентска  цена от 999 лева. Повече информация  можете да намерите на https://consumer.huawei.com/bg/tablets/matepad-11/
 
 
 
(1) Данни от лабораториите на Huawei.

(2) Данните и резултатите от тестовете идват от лабораториите на TUV Rheinland. Продуктът не е медицинско устройство и няма терапевтични функции.

(3) Service Widget уиджетите се поддържат от определени приложения. Действителното изживяване може да варира.

(4) Функцията се поддържа само от определени Huawei таблети, работещи под HarmonyOS 2 (или по-нова версия), и определени Huawei PC-та, работещи с PC Manager 11.1 (и нагоре).

(5) Функцията се поддържа само от определени съвместими приложения.

(6) Само определени приложения поддържат тази функция. Адаптацията зависи от приложението и ще се актуализира в бъдеще.

(7) Данни от лабораториите на Huawei.

(8) Действителният ефект може да варира според различните приложения за ръкописно писане.

(9) Функцията се поддържа само от определени приложения. Действителното изживяване може да варира.

(10) Instant Shape и Instant Table се поддържат само когато системата е ъпдейтната до HarmonyOS 2 (и нагоре) и само от определени приложения. Списъкът от съвместими приложения ще се актуализира в бъдеще

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още