fallback

Galaxy S8 ще ползва лицево разпознаване за мобилни разплащания?

Целта на Samsung е да отличи устройството от конкурентните предложения чрез тази функция, твърдят източници

12:45 | 16.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Новият флагман на Samsung Electronics Galaxy S8 ще използва технология за лицево разпознаване за мобилни разплащания в рамките на месец след пускането си на пазара. Целта на този ход е чрез добавянето на модерната технология устройството да се отличи от конкуренти, като iPhone на Apple, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Ройтерс.

Galaxy S8 ще бъде представен по-късно през този месец и ще включва детектори, разпознаващи пръстови отпечатъци, ирис и лица, за да предлага достъп до изискващи идентификация мобилни услуги, включително Samsung Pay, твърдят източници, запознати с въпроса. Компанията вече работи с банки, за да им помогне да въведат системи за лицево разпознаване през следващите месеци, коментират източниците, пожелали анонимност. Samsung е отказала да коментира темата.

Южнокорейската компания трябва да направи истински удар, след като се сблъска с проблеми, свързани със самозапалващите се смартфони Note 7, което ѝ струва повече от 6 млрд. долара. Същевременно тя иска да запази лидерската си позиция на пазара на смартфони. Успехът на S8 ще бъде ключов за възстановяване на репутацията на Samsung, особено след като лидерът ѝ Лий Дзие-Юн е забъркан в корупционния скандал в страната, който вече доведе до отстраняването на президента Пак Кън-хе. Освен това новото устройство ще трябва да се конкурира с бъдещия iPhone, който ще излезе по-късно през тази година и всъщност ще е юбилейно устройство, тъй като се навършват 10 години от представянето на първия модел.

Въпреки че предишните телефони Galaxy позволяваха на потребителите да отключват телефоните си с лицево разпознаване, S8 ще бъде първият, който ще използва технологията, за да удостоверява финансови разплащания през приложения.

В момент, в който сигурността в мобилната индустрия става все по-важна за потребителите, корейската компания се опитва да въведе лицевото разпознаване от години, допълват източниците.

Samsung разчита и на други функции, за да се опита да отличи своите устройства от висок клас от конкурентните, например китайски производители като Huawei Technologies и Oppo.

S8 ще включва и собствен дигитален асистент на Samsung, подобен на Siri, допълват източниците. Той е разработен от самата компания и не се очаква първата му версия да е толкова добра. Samsung придоби американска компания за софтуер с изкуствен интелект през октомври – Viv Labs, като очакванията са, че тъй като сделката е била сключена толкова скоро, едва ли голяма част от нейната технология ще бъде използвана.

Твърди се още, че цялата предна част на Galaxy S8 ще е екран, като няма да има и Home бутон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:53 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още