fallback

Samsung отлага продажбите на Galaxy Note 7 заради нови тестове

Непредвидените проверки на качеството може да са породени от проблеми с батерията на устройството

17:38 | 31.08.16 г.

Технологичният гигант Samsung Electronics обяви в сряда, че продажбите на нейния смартфон Galaxy Note 7 са отложени, тъй като компанията провежда допълнителни тестове за контрол на качеството на премиум устройството, предава Ройтерс.

“Продажбите на Galaxy Note 7 са отложени заради допълнителни тестове, свързани с качеството на продукта“, обяви Samsung. Фирмата не посочва какви тестове провежда точно и на кои пазари ще бъдат забавени продажбите.

Местни медии писаха, че някои потребители на Galaxy Note 7, който беше пуснат на пазара в Южна Корея и други пазари по-рано тази година, твърдят, че батерията на телефоните им е експлодирала.

Проблемите с контрола на качеството, ако такива бъдат потвърдени, могат да нанесат сериозен удар на най-големия производител на смартфони в света, тъй като компанията разчита на продажбите на новото си устройство, за да запази и през втората половина на годината инерцията, набрана от нейния бизнес с мобилни устройства.

Преди време Samsung заяви, че търсенето на новия Galaxy Note надхвърля значително производството, което създава недостиг на бройки и принуждава компанията да отложи пускането на телефона на някои пазари. Samsung заяви, че прави всичко възможно, за да увеличи производството.

Проблемите с произвеждането на извитите дисплеи за Galaxy S6 Edge доведоха до разочароващи продажби миналата година, а някои инвеститори се страхуват, че сценарият ще се повтори, ако Samsung не реагира бързо, за да отговори на търсенето на Note 7. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:14 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още