fallback

Sony отделя бизнеса си с чипове

Целта на компанията е да се фокусира върху хитовите си продукти

13:51 | 06.10.15 г.

Sony ще отдели своя бизнес с чипове в отделна компания. Ходът е част от усилията на президента Казуо Хираи да фокусира бизнеса върху хитовите продукти като сензорите за изображения и обмисля продажбата на недостатъчно добре представящите се активи, пише Bloomberg.

Sony Semiconductor Solutons ще стартира работа през април и ще бъде ръководена от Теруши Шимизу, който в момента е вторият човек в йерархията, отговарящ за сегмента с устройствата.

Двете други подразделения в този сегмент – Sony Energy Devices и Sony Storage Media & Devices, ще продължат да функционират като отделни компании, обявиха от базираната в Токио фирма.

Новата структура отразява усилията на Хираи да направи мениджърите по-отговорни и да ускори вземането на решения, докато компанията се стреми към по-висока печалба.

Ходът може да помогне на Sony да се отърве от по-слабите си звена, както направи с компютрите Vaio миналата година.

Sony, чийто бизнес с видео игри, филми и музика вече работи отделно от компанията майка, този месец отдели и своята емблематична марка Walkman в самостоятелна фирма, в която влизат бизнесът със слушалки, оборудването за домашно кино и Blu-ray плейърите.

Подразделението за устройства на Sony донесе 11% от приходите на японската компания през тримесечието, което приключи през юни. То увеличи повече от два пъти печалбата си до 30,3 млн. йени (250 млн. долара), след като продажбите се покачиха заради търсенето от страна на производителите на смартфони. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:59 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още