fallback

Google отмени тестовете на Project Ara в Пуерто Рико

Компанията обяви, че ще закъснее с пилотното тестване на устройството, тъй като среща известни проблеми

14:46 | 18.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Дръзките усилия на Google да шокира с начина, по който проектира телефони, се сблъскват с проблем в Пуерто Рико, пише Wall Street Journal.

Става дума за нейния Project Ara – специално проектиран „модулен“ телефон, с компоненти, които могат да се заменят или да бъдат подобрявани.

Google планираше да започне да продава устройството за пилотни тестове в Пуерто Рико тази година, като за целта си партнира с латиноамериканските оператори OpenMobile и Claro, част от America Movil.

Но говорителят на Google обяви в понеделник, че Ara няма да стигне до Пуерто Рико. Екипът на Project Ara обяви в Twitter, че обмисля това да се случи в няколко локации в САЩ, като се предвиждат тестове през 2016 г.

Човек, който преди е участвал в проекта, твърди, че екипът среща трудности в превръщането на проекта от прототип в нещо, което се произвежда в големи обеми.

Говорителят на Google отказва да коментира причината за забавянето.

Отменянето на тестовете в Пуерто Рико е пречка за групата Advanced Technology and Projects (ATAP) на Google, ръководена от Реджина Дуган. Тази група има за цел да развива нови мобилни устройства, софтуер и други услуги в рамките на двегодишен период или за по-кратко. След това проектите обикновено биват „убивани“, прехвърляни към други части на Google или отделяни в самостоятелни предприятия.

Въпреки това Project Ara продължава развитието си повече от две години. Дуган заяви по-рано през тази година, че някои проекти ще получават повече време, ако мениджърите решат, че са достатъчно важни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:59 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още