fallback

Blackberry придобива германската Secusmart

Сделката илюстрира стремежа на канадците да се завърнат към корените си - корпоративни и правителствени клиенти

10:34 | 30.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Канадският производител на смартфони Blackberry придобива германската компания Secusmart, като цената на трансакцията засега остава търговска тайна. С придобиването Blackberry планира да разшири портфолиото си от мобилни решения за сигурността за корпоративните си и ведомствени клиенти, предава Ройтерс.

Покупката на Secusmart илюстрира как BlackBerry се завръща към „корените си“ и отново се концентрира по-силно над бизнес клиентите, които търсят възможно най-безопасната технология за смартфони. Опитите на канадците в миналото за конкуриране на пазара за крайни потребители със Samsung и Apple се увенчаха с неуспех. 

Базираната в Дюселдорф Secusmart е специализирана в технологии за криптиране, които предотвратяват проникването на хакери и шпиони. Сред клиентите на компанията са канадското и германското правителство. Технологията на Secusmart работи на устройствата BlackBerry 10 и се използва и от германския канцлер Ангела Меркел.

„Става дума за висококачествена технология, за която може да се искат много пари ... и [тя], обещава голяма преднина пред конкуренцията“, заяви главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен.

„Неуспорим факт, е че средностатистическите разходи при нарушаване на сигурността на данните за американска компания възлизат на 5,85 милиона долара (ако се включи репутацията и организационните разходи, сумата е много, много по-висока), и затова не е чудно, че мобилната сигурност е сред най-важните неща за корпоративните и правителствените лидери. Тази заплаха ще расте, тъй като ние бързо се отдалечаваме от настолните компютри и централните сървъри в една децентрализирана технологична ера, задвижвана от милиарди свързани помежду си мобилни устройства“, казва Чен, цитиран от CNBC.

Правителствата и компаниите разчитат все повече на цифровата комуникация. Това от своя страна ги прави уязвими за потенциални кибератаки. Във вторник канадското правителство се оплака, че е имало атака над ИТ системите на ведомството. Повече подробности обаче не бяха дадени.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:57 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още