fallback

Microsoft работи над чувствителна към жестове клавиатура?

Прототипът поддържа жестове като замахване и пощипване за навигиране на документи

11:38 | 30.04.14 г.
Автор - снимка
Създател

Американският технологичен концерн Microsoft разработва чувствителна към жестове клавиатура за компютри, става ясно от материал на технологичния блог The Verge. Според публикацията компанията експериментира с различни начини за интегриране на възможността за проследяване на жестовете в традиционната компютърна клавиатура.

В скорошна научна публикация софтуерният гигант разкрива прототип, които комбинира клавиатура на Apple с комплект от инфрачервени сензори за близост, монтирани върху клавишите. Крайният резултат от тестовете наподобява контрола чрез движение на устни.

Прототипът изглежда досущ като конвенционална клавиатура и поддържа жестове като замахване и пощипване за навигиране на документи. Прости движения, като например замахване отгоре надолу, придвижват страницата надолу.

Засега прототипът се намира в изследователската си фаза, но не е трудно да си представим Microsoft да произведе клавиатура, включваща контрол с жестове, пише The Verge. Компанията вече е намеквала за плановете си да разшири този вид хардуер в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:47 | 21.08.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още