fallback

PlayStation 4 вече е налична и в България

През миналата година от конзолата на Sony бяха продадени над 4,2 млн. броя

10:54 | 27.01.14 г.
Автор - снимка
Създател

В края на 2013 гейминг пазарът се раздвижи значително с премиерата на новите поколения конзоли от Sony и Microsoft. От днес у нас вече е налична и първата от тях – PlayStation 4.

Без съмнение, за момента тя се радва на по-голям интерес от страна на крайните потребители, за което са показателни и данните за продажби на PS4.

Само няколко месеца след световната си премиера PlayStation 4 се превърна в най-продаваната гейминг конзола в момента. По последна информация от Sony, която бе представена на Consumer Electronics Show 2014 (CES), до 28 декември са продадени 4,2 милиона конзоли.

Само за първите 24 часа след официалната премиера в САЩ и Канада на 15 ноември бяха продадени над 1 милион PS4, а няколко дни след европейската премиера на 29 ноември тази бройка се увеличи до над 2,1 милиона конзоли.

Така PlayStation 4 води по продажби срещу новото поколение конзоли на Microsoft Xbox One, от които са продадени 3 милиона бройки. Докато Microsoft наблягат на различните функции за забавление, които техният продукт предлага, като например стрийминг на музика и филми, от Sony фокусират вниманието си върху заклетите геймъри, с което печелят интереса на най-иновативните потребители.

Продажбите на PlayStation 4 са по-големи и от очакванията на Sony – малко преди премиерата на конзолата в САЩ бяха обявени прогнози за 3 милиона продадени бройки до края на годината. Това предполага, че следващата цел – 5 милиона продажби до края на март – ще бъде постигната без проблем.

В допълнение към хардуерните продукти, компанията обяви продажби на PS4-софтуер в размер на 9,7 милиона бройки, което включва както продажби на игри в търговски вериги, така и дигитални продажби през PlayStation Store.

В България конзолата е налична от днес, като ще помогне за допълнителни обороти на търговците на игри в традиционно силния януари, коментират от онлайн магазина Ozone.bg.

У нас ще бъде налична както самата PlayStation 4, чиято крайно-клиентска цена е 799лв., така и различни ценово-ориентирани пакетни конзолни предложения, които да помогнат на геймърите за по-достъпно създаване на начална колекция от игри (новата конзола не поддържа заглавия от предишни поколения PlayStation).

Към момента има засилено търсене от страна на крайните потребители и не се изключва възможността да има недостиг на конзоли в следващите месеци.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:31 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още