fallback

BlackBerry освобождава трима от изпълнителните си директори

Временният главен изпълнителен директор Джон Чен не се държи като такъв и променя драстично компанията, заяви анализатор

10:09 | 26.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Тримата от изпълнителните директори на BlackBerry Ltd, включително главният финансов директор, се оттеглят от постовете си, съобщава CNBC. Рокадата е част от плана за реформиране на канадския производител, с който се зае новият главен изпълнителен директор Джон Чен.

Чен, който по-рано през месеца бе назначен временно на позицията, планира да даде нова насока на компанията, насочвайки я към по-големи клиенти в лицето на корпорации и правителства.

Новият главен финансов директор на BlackBerry ще бъде Джеймс Йерш, който заменя Брайън Бидулка. Йерш работи в канадската компания от 2008 г., заемайки позицията директор по правните въпроси. Той ще заеме официално поста на 1 март 2014 г.

Главният оперативен директор Кристиан Тиър и главният маркетингов директор Франк Булбен също напускат. Тиър изигра ключова роля в последното преструктуриране на BlackBerry, докато Булбен бе в основата на промяната на търговската марка и име от Research In Motion.

"Засилването на фокуса върху бизнес клиентите е висока цел, която BlackBerry очерта през септември", заяви Чен, отбелязвайки целта си да направи производителя на мобилни телефони топ доставчик за компаниите и правителствата.

"По мое мнение, новият временен главен изпълнителен директор Чен не се държи като такъв и променя драстично компанията", заяви Питър Мисек, анализатор в Jefferies.

Повече за BlackBerry и още корпоративни новини може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:25 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още