fallback

Hewlett-Packard и NVIDIA ще работят заедно във Франция

Американските компании отвориха нов център за разработка на графични процесори в Гренобъл

15:18 | 17.10.13 г.

Американските компании Hewlett-Packard (HP) и NVIDIA обявиxa откриването на нов център за разработка на графични процесори във Франция, съобщава "Вести".

По думите на двата технологични гиганта новият изследователски център ще даде възможност на разработчиците, крайните потребители и независимите производители на софтуер да решават проблеми, които изискват използването на високопроизводителни изчисления.

"Системата на HP, базирана на графичния ускорител NVIDIA Tesla, ще осигури по-голяма наличност на високопроизводителна симулация на компютърни процеси и ще помогне на учените от различни страни да успеят да преодолеят най-трудните предизвикателства – от решаването на проблемите на квантовата физика до намирането на лек за рака", се посочва в изявление.

Достъпът до техническите средства на базирания в Гренобъл център може да се извършва както на място от центъра за компетенции HP EMEA, така и посредством високоскоростен интернет от разстояние.

"Заслужава да се отбележи, че като най-голям производител на компютри в света HP очаква стабилизиране на приходите през 2014 г., a след това през 2015 г. ще дойде период на растеж", каза главният изпълнителен директор на компанията Мег Уитман.

Според нея финансовата 2014 г. ще бъде повратна за HP. След като през 2015 г. пък се навлезе в периода на растеж, през 2016 г. компанията отново ще се превърне в един от лидерите в своята индустрия.

По малко по-различен начин стоят нещата в NVIDIA. Популярното с производството си на графични процесори дружество отчете 19% спад на печалбата за второто тримесечието на фона на по-ниските печалби от мобилните видео ускорители.

Едновременно с това NVIDIA отчете спад и в продажбите на графични ускорители за настолни компютри поради по-ниските общи доставки в глобален мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:54 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още