fallback

Samsung е продал рекордните 12,5 млн. смарфона в Китай за тримесечие

За първите три месеца на годината в страната са продадени 67,4 млн. смартфона – 32% от глобалните доставки

12:25 | 28.05.13 г.
Автор - снимка
Създател

През миналата година за първи път Samsung оглави пазара на смартфони в Китай. Сега обаче корейската фирма дава истински тласък на бизнеса си в Поднебесната империя, след като е продала рекордните 12,5 милиона смартфони в Китай през първото тримесечие на 2013 г., сочат данни на Strategy Analytics, цитирани от NextWeb.

Последните данни на компанията за пазарни изследвания са особено впечатляващи, като се има предвид, че през миналата година в Китай Samsung е продал общо 30,06 милиона смартфона. Данните за 2012 г. разкриха рекордни продажби за фирмата - тройно по-високи от продажбите ѝ от 2011 г. С оглед на бързия напредък през тази година обаче Samsung изглежда е готов да мине отново този рекорд и през 2013 г.

Данните на Strategy Analytics за продажбите на мобилните устройства в Китай за първото тримесечие поставят на второ място след корейците местния производител Huawei с продадени 8,1 млн. единици. Huawei надмина по този начин Lenovo, която пък наскоро обяви, че планира да навлезе на американския пазар. Lenovo е продала през първите три месеца 7,9 млн. смартфона.

Китайските производители Coolpad (7 млн. устройства) и ZTE (6,4 млн. броя) оформиха ТОП 5, като Apple остана на шесто място с продадени 6,1 млн. броя iPhone за първите три месеца на годината.

Nokia бе на първо място по продажби на смартфони в Китай през 2011 г., но оттогава насам делът ѝ спада постоянно и финландската компания дори не е спомената в последния доклад. LG, друг губещ, записва най-лошото си досега бизнес тримесечие в Китай, като е продал само 100 хиляди смартфон, което отрежда на компанията минималният дял от 0,1% от пазара.

Като цяло в Китай за първите три месеца на годината са били продадени 67,4 млн. смартфона, изчислява Strategy Analytics. Това съответства на 32 на сто от глобалните доставки за периода.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още