fallback

Financial Times: Nokia подготвя свой фоблет

Финландците ще се опитат да съживят бизнеса си с нови висококачествени устройства

12:15 | 18.04.13 г.
Автор - снимка
Създател

Nokia планира да съживи важния си бизнес със смартфони чрез редица висококачествени предложения, които ще представи по-късно тази година, включително и първия си фоблет, пише в навечерието на представянето на финансовите резултати на компанията специализираният финансов всекидневник Financial Times.

Хибридът между смартфон и таблет ще е конкурентен на серията Galaxy Note от Samsung – един от най-сериозните конкуренти на финландския концерн, и ще е първият опит на Nokia в сферата на т.нар. фаблети.

Освен това се очаква Nokia да представи и смартфон от серията Lumia с 40 МР камера, който ще бъде първият апарат от серията, използващ технологията PureView, като според FT това ще се случи през юли.

Следващият флагман на финландците ще е модел, който ще бъде по-напреднал във функционално отношение от представения през миналата година Lumia 920, а освен това ще има и по-лек корпус – вероятно FT визира предполагаемия Nokia Catwalk. През есента пък се очаква да бъде представена и по-евтина негова версия.

По-късно днес концернът ще представи своите резултати за първото фискално тримесечие. Очакванията са за ръст на рподажбите на смартфони. Анализаторите очакват Nokia да се похвали с продажбата на 5,5 млн. броя Lumia за тримесечието спрямо доставените 4,4 млн. броя за последното тримесечие на финансовата 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:42 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още