fallback

Китай обвинява Apple в алчност и арогантност

Основните критики са по-лошите гаранции за продукти на концерна в страната

09:34 | 01.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Ройтерс

Китайското правителство засилва критиката си срещу Apple. Чрез голяма публична кампания държавните медии остро разкритикуваха американския концерн, определяйки го като "нечестен", "алчен" и "безпрецедентно арогантен", предава Ройтерс.

Освен това китайския надзорен орган обяви, че ще упражнява по-голям контрол и ще увеличи санкциите си, ако Apple не промени политиката си по отношение на гаранциите. Американският Wall Street Journal съобщи, че китайската държавна телевизия е обвинила Apple в средата на март, че ограничава гаранционните срокове в Китай и предлага в страната различни, по-лоши условия за обслужване на клиентите, отколкото в други държави.

Така например Apple не заменя при ремонта на iPhone целия външен корпус на телефона, въпреки че това е често срещана практика в други страни. Причината за това обаче е китайският закон, който в този случай предвижда обновена гаранция за целия блок.

Неотдавна китайското правителство вече обяви, че ще регулира смартфон индустрията и бранша на мобилните приложения, припомня Wall Street Journal. Освен това местни производители като Lenovo и Huawei Technologies получават държавна подкрепа.

Словесните атаки срещу Apple едва ли ще се отразят на китайските потребители - iPhone и други продукти на Apple все още са желан подарък, като символ на благосъстояние. Китай е вторият по големина пазар за Apple след САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:00 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Хардуер виж още