fallback

Разработчикът на игрите Pokémon е станал жертва на хакерска атака

Изтекли са данни на бивши и настоящи служители

16:44 | 14.10.24 г.

Разработчикът на Pokémon – Game Freak, потвърди, че е станал жертва на изтичане на данни, след като негова информация се появи онлайн през уикенда, пише BBC.

Компанията, която разработи ексклузивната серия от видео игри за Nintendo през 1996 г., заяви, че сървърите ѝ са били хакнати през август тази година.

В изявление Game Freak посочва, че 2606 елемента, включващи имена и имейл адреси на настоящи и бивши служители, както и на контрактори, са били достъпни.

Компанията не коментира друга информация, споделена онлайн, твърдяща, че са изтекли подробности за неиздадени и предстоящи проекти.

Game Freak посочва, че ще се свърже индивидуално с всеки един от засегнатите, ако е възможно, и ще засили мерките си за сигурност, за да предотврати подобни пробиви в бъдеще.

„Искрено се извиняваме за неудобството и за притесненията, причинени на всички замесени“, посочва компанията.

Game Freak работи в тясно сътрудничество с Nintendo и Pokémon Company по франчайза, за който се твърди, че е един от най-ценните медийни активи в света.

Миналия месец Nintendo и The Pokémon Company заведоха съдебни дела в Япония срещу създателите на Palword.

Играта от разработчика Pocketpair бързо си спечели прозвището "Pokémon с пистолети" поради приликата на нейните герои със създанията на Nintendo.

Те обвиниха компанията в нарушаване на патенти, въпреки че точните подробности за твърдението не са разкрити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:44 | 14.10.24 г.
fallback
Още от Софтуер виж още