fallback

Ericsson продава американския си бизнес Iconectiv за 1 млрд. долара

Купувач е подразделението за частни инвестиции на Koch Industries Inc.

12:23 | 17.08.24 г.
Автор - снимка
Създател

Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson сключи сделка за 1 млрд. долара за продажба на американския си бизнес за маршрутизиране на разговори Iconectiv на подразделението за частни инвестиции на Koch Industries Inc.

Ericsson очаква да получи около 10,6 млрд. крони (1 млрд. долара) в брой след данъци, трансакционни разходи и други задължения като част от придобиването от Koch Equity Development, се казва в изявление на компанията, цитирано от Bloomberg. Сделката трябва да приключи през първата половина на 2025 г. и да доведе до еднократни приходи от около 8,8 млрд. крони.

Ericsson работи за намаляване на разходите и подобряване на маржовете на трудния пазар на телекомуникационно оборудване. Компанията, заедно със своя скандинавски конкурент Nokia Oyj, се бори със слабото търсене от години, тъй като очакваните разходи за 5G технологии не се осъществиха.

Ericsson започна процес на продажба на Iconectiv през 2020 г. Тогава се очакваше компанията да бъде оценена на около 1,5 до 2 млрд. долара.

Koch Industries, разрастващ се конгломерат, който е най-известен със своите рафинерии и химически заводи, отдавна е голям инвеститор в технологии и капитал за растеж. През 2020 г. Koch Equity Development купи останалата част от производителя на облачен софтуер Infor Inc., която Koch Industries все още не притежаваше, в сделка, която оцени фирмата на 11 млрд. долара или близо 13 млрд. долара, като се включат и привилегированите акции.

Базираната в Бриджуотър, Ню Джърси Iconectiv предоставя комуникационни решения на повече от 5000 клиенти, включително телекомуникационни компании и правителствени агенции, според изявлението на Ericsson и уебсайта на компанията. Компанията също така предоставя решения за запазване на телефонния номер при смяна на доставчик, като сред клиентите ѝ са AT&T Inc. и Verizon Communications Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:23 | 17.08.24 г.
fallback
Още от Софтуер виж още