fallback

Netflix тества първия редизайн на телевизионното си приложение от десетилетие

Компанията иска да помогне на зрителите по-бързо да намират съдържание по техен вкус

10:18 | 07.06.24 г.

Netflix пуска първата голяма актуализация на своето телевизионно приложение от десетилетие, като тества промени, целящи да помогнат на зрителите по-бързо да решат какво искат да гледат, предава Ройтерс.

Пионерът във видео стрийминга иска да увеличи времето, което зрителите прекарват в приложението, за да задържи абонатите в своите нови, по-евтини планове, включващи реклами.

Проучванията на компанията са показали, че потребителите правят това, което директорът на Netflix Пат Флеминг нарича "зрителна гимнастика", т.е. гледане в различни части на основния екран на платформата, докато се опитват да намерят заглавие, което им е интересно.

По думите на Флеминг компанията иска да опрости нещата и да направи процеса по избор по-интуитивен, а софтуерът да е по-лесен за навигация. 

Промените включват по-големи изображения, реорганизация на информацията и подчертаване на важна информация, като тази, че някой филм или сериал е "прекарал 8 седмици в топ 10". 

Част от близо 270-те млн. потребители на Netflix по цял свят ще видят новия формат от този четвъртък. Компанията ще получи обратна връзка от тях и може да направи промени, преди да пусне актуализираната версия за повече хора.

Netflix използва гледането като ключова метрика, като казва пред инвеститори, че това е най-добрият измерител на клиентското удовлетворение. Компанията ще спре да разкрива редовно броя на абонатите си от следващата година, така че да пренасочи фокуса на Wall Street. 

Сред другите промени в телевизионното приложение попада и преместването на бутона с менюто от лявата към горната част на екрана. Добавена е секция "My Netflix", която показва филми и сериали, които потребителят е започнал да гледа, или такива, които са запазени за гледане по-късно.

Netflix, ще продължи да предлага персонализирани идеи на всеки потребител. Тя не прави промени по алгоритъма си за препоръки като част от редизайна, казва Флеминг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:15 | 07.06.24 г.
fallback
Още от Софтуер виж още