fallback

Българският финтех еднорог Payhawk записа силен ръст на приходите и клиентите

Компанията обяви новото си продуктово издание за това лято

13:36 | 06.06.24 г.

Българският финтех еднорог Payhawk е записал 86% ръст на приходите си на годишна база за първото тримесечие. Това разкри компанията в съобщение до медиите, в което разкрива финансовите си резултати за периода.

85% пък е ръстът на броя на регулярните абонаменти за тримесечието, докато общият брой клиенти на компанията е скочил с 58% на годишна база.

Нетното задържане на приходи от нови клиенти през 2023 г. е 141% в световен мащаб, посочва още Payhawk.

На годишна база броят на служителите на фирмата се е увеличил с 29 на сто и вече достига 305 души. До края на 2024 г. компанията планира 31% ръст на броя на кадрите си.

Payhawk, която предлага глобално решение за управление на бизнес разходите, посочва, че успехът се дължи на въвеждането на повече възможности за персонализация и развиването на технологии, които са фокусирани специално върху проблемите на големите компании.

Нови продуктови предложения

Същевременно Payhawk обяви и новото си продуктово издание Лято ’24, включващо набор от нови инструменти, улесняващи персонализиране на процесите за управление на бизнес разходите.

Според компанията трите основни предизвикателства при управлението на разходите на бизнеса, пред които са изправени големите организации, са свързани с получаването на одобрение, неефективния софтуер и човешките грешки. Нуждата от финансов контрол в компании изисква прилагането на сложни политики за одобрение на разходите, съобразени с различните отдели, с цялостната структура на организацията и йерархия, специфичните за страната политики и други.

С новите си предложения Payhawk адресира тези проблеми и позволява на финансовите екипи да управляват лесно всичко това. Компанията им дава възможност да персонализират платформата според собствените си нужди и нюансите на всичките си международни дружества в рамките на едно цялостно решение. То е разработено така, че да дава видимост на глобалните разходи. Payhawk е добавила нови функции, включващи усъвършенстван Workflow Designer с опростен потребителски интерфейс, с който лесно могат да се създават сложни процеси за одобрение на разходите. Освен това е добавила Accounting Template Builder, който персонализира и улеснява експортирането на всякакви отчетни и счетоводни данни.

Payhawk има клиенти от над 32 държави и разполага с офиси в София, Лондон, Берлин, Барселона, Париж, Амстердам, Вилнюс и Ню Йорк. Сред клиентите ѝ са големи компании като Discordia, Decathlon, Billa, Chaos Group, HRS и Quantive.

Апетит за сделки

В интервю за CNBC главният изпълнителен директор и съосновател на Payhawk Христо Борисов потвърди, че компанията планира да следва стратегията си за сливания и придобивания, за да може да увеличи позициите си на различни пазари. По думите му стартъпът търси фирми за покупка, но не и в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:00 | 06.06.24 г.
fallback
Още от Софтуер виж още