fallback

Microsoft предлага отстъпки пред ЕС в опит да получи одобрение на сделката за Activison

Ходовете на технологичния гигант могат и да дадат плодове, твърдят източници на Ройтерс

16:32 | 17.03.23 г.

Microsoft е предложила отстъпки в опит да получи антимонополно одобрение от ЕС за своето придобиване на Activision Blizzard за 69 млрд. долара, сочат документи на Европейската комисия, предава Ройтерс.

Органът за защита на конкуренцията, който не предоставя подробности в съответствие с политиката си, сега ще търси обратна връзка от конкуренти и клиенти, преди да вземе решение до 22 май.

Президентът на Microsoft Брад Смит твърди, че американската софтуерна компания е подготвена да предостави на конкурентите си лицензионни сделки, за да отслаби притесненията за конкуренцията, но не и да продаде доходоносния франчайз на Activision “Call of Duty”.

През последните дни компанията подписа споразумения с три компании за предлагането на “Call of Duty” в техните платформи.

„Застанахме зад обещанието си да предоставим “Call of Duty” на повече геймъри на повече устройства, като сключихме споразумения за предлагане на играта за конзолата Nintendo и облачните гейминг услуги, предлагани от Nvidia, Boosteroid и Ubitus”, коментира говорителят.

„Сега подкрепяме това обещание с обвързващи ангажименти към Европейската комисия, което ще гарантира, че тази сделка е от полза на геймърите в бъдеще“, допълва той.

Компанията вероятно ще получи одобрение от ЕС за придобиването предвид лицензионните сделки и другите отстъпки, твърдят източници на Ройтерс, но все още не е ясно дали британският орган за защита на конкуренцията ще направи същото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:32 | 17.03.23 г.
fallback
Още от Софтуер виж още