fallback

Uber спечели обжалването във френски съд

Апелативният съд в Париж прехвърли делото на по-висока инстанция, което дава глътка въздух на транспортната услуга

16:37 | 31.03.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Във вторник френски съд отказа да забрани най-евтините услуги на Uber Technologies. По този начин той прехвърли делото на по-висока инстанция и спечели на услугата за споделено пътуване малко въздух в един от най-големите ѝ пазари, пише The Wall Street Journal.

В решението си от вторник Апелативният съд на Париж реши, че Uber е повдигнал сериозни конституционни въпроси за новото транспортно законодателство, което Франция прие миналата есен. Съдът реши да забави вземането на каквото и да е решение дали да забрани част от услугите на Uber във Франция, докато не се намеси най-висшата инстанция на апелативния съд или Конституционният съд.

Решението е добра новина за Uber, която е изправена пред нарастващ натиск от страна на регулатори и таксиджийски синдикати в Европа. Компанията вече бе принудена да преустанови своята нискотарифна услуга Uberpop в Испания и Холандия след съдебни решения.

Преди две седмици френски държавни служители нахлуха в офиса на Uber в Париж като част от отделно наказателно разследване срещу компанията заради Uberpop.

Решението от вторник дава възможност на Uber да продължи работата си с Uberpop във Франция за момента. При тази услуга, за разлика от други Uber услуги като Uber Black, се използват водачи без професионални лицензи. Новият закон във Франция прави работата с услуга, която поставя клиента във връзка с непрофесионални водачи, наказуема с глоба от 300 000 евро и две години затвор.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:16 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Софтуер виж още