fallback

Taxistars помага да намерим свободно такси наблизо

Мобилното приложение може да се ползва засега в София, Пловдив и Бургас с устройства с Android или iOS

16:09 | 19.07.13 г.
Автор - снимка
Създател

Така изглежда новото мобилно приложение. Снимка: Taxistars   

Случвало ли ви се е да сте в чужд град и да не знаете кое такси е изгодно, и кое – т. нар. „копърка“. И с притеснение и недоверие да се опитвате да разчетете тарифите на колите?

Сега има решение и на този проблем. Или поне за София, Пловдив и Бургас. Интернет базираното приложение за такси компании, шофьори и мобилни такси Taxistars предлага на потребителя най-доброто такси в района, в който се намира, при това без намесата на оператор. Системата позволява в реално време връзка между клиент и най-близко намиращия се шофьор.

Чрез мрежата на Taxistars поръчката става само чрез мобилен телефон, който поддържа операционна система Android или iOS. Мрежата е отворена за различни компании, желаещи да предложат поръчка на такси като услуга на своите клиенти от собствени приложения или под търговската марка на мрежата.

„За първи път избора на такси услугата влиза в ръцете на клиента, като му дава достъп до набор от инструменти. Те му позволяват сам да вземе решение - чрез прозрачна информация. Мрежата дава възможността да видиш снимката и имената на шофьора, номера и вида на автомобила. Проследяваш целия процес на екрана на телефона си от приемане на поръчката до изпълнението на маршрута”, съобщават от компанията.

Но това не е всичко. В бъдеще се предвижда информацията за шофьорите ще бъде обогатена чрез въвеждане на потребителски и автоматичен рейтинг, директна обратна връзка за пътуването и други възможности за оценка и контрол на качеството. В системата е заложено след време клиента да може да поръча такси чрез мигновена връзка с любимите си или с най-добрите шофьори, които той и останалите потребители са оценили и се намират в близост до него.

В мрежата  до момента са включени няколко мобилни такси приложения и 300 автомобила на таксиметрови компании, които работят на територията на Софиял Пловдив и Бургас.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:47 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Софтуер виж още