fallback

Danaher продава комуникационния си бизнес на NetScout за 2,6 млрд. долара

Очакванията са сделката да бъде приключена през първото полугодие на 2015 г.

15:38 | 13.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Индустриалната компания Danaher Corp. ще продаде комуникационния си бизнес на софтуерната компания NetScout Systems за 2,6 млрд. долара в акции, предава MarketWatch.

По силата на сделката Danaher ще получи около 62,5 млн. броя обикновени акции на базираната в Уестфорд, Масачузетс, NetScout, чиято цена в петък бе 41,91 долара.

Комуникационният бизнес на Danaher включва дружествата Tektronix Communications, Arbor Networks и части от Fluke Networks.

Очакванията са сделката да бъде приключена през първото полугодие на 2015 г. Чрез нея NetScout Systems ще навлезе по-бързо на кибер пазара на информация, отбелязва Bloomberg.

Изпълнителния вицепрезидент на Danaher Джеймс Лико ще се присъедини към Борда на директорите на NetScout след приключването на сделката, с което броят на директорите ще стане осем. Изпълнителният директор и съосновател на NetScout Анил Сингхал ще продължи да ръководи NetScout.

В предборсовата търговия на Wall Street сделки с книжа на Danaher все още няма, но компанията е изгубила 6,9% от стойността на акциите си от началото на годината. За сравнение тези на NetScout поскъпват с 42%, докато индексът S&P 500 бележи ръст от 3,1% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:16 | 12.09.22 г.
fallback