fallback

Смартфон за тайни агенти от Boeing

При всеки опит да бъде отворен корпуса на Boeing Black всички данни се изтриват и устройството спира да функционира

12:28 | 27.02.14 г.

Американският самолетостроител Boeing е разработил мултифункционален телефон, който е насочен главно към клиенти от сферата на отбраната и вътрешната сигурност, информира Франс прес.

Boeing внесе по-рано тази седмица документи в американския телекомуникационен регулатор, в които се отбелязва, че апаратът – наречен Boeing Black, работи с операционната система Android на Google и се сглобява в САЩ.

Американските сектори, свързани със защитата и сигурността, имат нужда от сигурен достъп до данни, за да изпълняват мисията си, подчертават от компанията.

В допълнение към криптираните обаждания, сматфонът е направен по такъв начин, че при всеки опит да бъде отворен корпусът му всички данни се изтриват и устройството спира да функционира.

Телефонът е с размери 5,2 на 2,7 инча и използва две СИМ карти.

Заради специфичните характеристики за сигурност Boeing почти не разкрива подробности за безжичните мрежови оператори и производителя, с които работи. Освен това компанията все още не е посочила цена или дата, на която устройството ще бъде широко достъпно, но вече е започнала да го предлага на потенциални клиенти.

Телефонът може да бъде конфигуриран така, че да се свързва с биометрични сензори или сателити. Допълнения към него могат да удължат живота на батерията му или да се използва слънчева енергия. (БТА)

Повече за сигурността и технологиите вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 12.09.22 г.
fallback