fallback

Google залага на платената телевизия

В търсене на алтернативни източници на приходи по този път поеха и Apple, Sony и Intel

17:58 | 17.07.13 г.
Автор - снимка
Създател

Американската интернет компания Google очевидно иска да навлезе на пазара на платената телевизия. Компанията е в процес на преговори с няколко телевизии за подобна оферта, пише в днешния си брой Wall Street Journal.

По този начин в САЩ Google ще се конкурира преди всичко с класическите доставчици на кабелна телевизия. В момента те се борят с конкуренцията на интернетвидеотеки, които предлагат онлайн наемане на филми.

Според материала на реномираното издание Google иска да спечели за свята гама от телевизии през мрежата класически телевизионни канали. Услугата ще е подобна на офертата Entertain на Deutsche Telekom: абонатите ще свързват към своя телевизор приемници за интернет, така че да хващат класически телевизионни програми, а в допълнение да могат да наемат филми от онлайн видео магазини.

Според Wall Street Journal в момента над подобни проекти в САЩ работят и японската компания Sony Electronics и производителят на чипове Intel. От години има спекулации, че подобна услуга ще предложи и електронният гигант Apple.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:45 | 05.09.22 г.
fallback