fallback

AT&T закупи Leap Wireless за 1,2 млрд. долара

Американският телеком цели експанзия на пазара на евтини предплатени безжични планове

11:19 | 13.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският телеком AT&T се е съгласил да закупи компанията за предплатени безжични услуги Leap Wireless International за 1,19 млрд. долара кеш в сделка, целяща експанзия на AT&T в долния ценови сегмент на пазара, съобщава MarketWatch. Сделката оценява акциите на Leap на 15 долара всяка, което е премия от около 88% спрямо цената на затваряне в петък. След сесията книжата скочиха с 93% до 15,40 долара. До затварянето ръстът за последните три месеца бе 36%.

Акциите на AT&T отстъпиха с три цента след сесията до 35,78 за брой. В последните три месеца до затварянето в петък книжата поевтиняват със 7,2%

Сделката включва лицензите, мрежовите активи, магазините на дребно и около 5 млн. aбоната на Leap. Дълговете на Leap към 15 април са в размер на 2,8 млрд. долара. AT&T ще запази бранда Cricket и ще осигури на клиентите си достъп до своята 4G мрежа. Присъствието на Cricket ще бъде разширено и в други американски градове. AT&T очаква сделката да му помогне да се конкурира с други национални доставчици на евтини предплатени безжични планове. Самата сделка се очаква да бъде финализирана след 6-9 месеца, тъй като е обект на одобрение от антитръстовите органи и други регулации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:54 | 12.09.22 г.
fallback