fallback

Графика на деня: Възходът на големите технологични компании

Потребителите и корпорациите преместват все повече от ежедневните си функции към интернет, а това насърчава бизнеса на компаниите от сектора

13:44 | 30.10.17 г.
Автор - снимка
Създател

Интернет непрекъснато привлича все повече купувачи, рекламодатели и фирми, като помага на най-големите технологични компании, включително Amazon.com, Microsoft и Alphabet, да генерират силни приходи и ръст на печалбата тримесечие след тримесечие. И трите биха прогнозите на анализаторите за приходите и прогнозите за печалба през тримесечието до септември, което изпрати цените на акциите им нагоре в следборсовата сесия в четвъртък.

Потребителите и корпорациите преместват все повече от ежедневните си функции към интернет - от рекламите и пазаруването до софтуера за работното място, съхранението на данни и хостинга на приложения. Това означава увеличаване на продажбите за онлайн пазара на Amazon, повече показвания на рекламите в резултатите от мобилно търсене на Google и по-заети сървъри в центровете за данни на трите компании. Графиката на деня показва кратко обобщение на тримесечните резултати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:49 | 11.09.22 г.
fallback