fallback

До 2020 г. 50% от служителите ще работят извън офисите

Голяма част от процесите ще се оптимизират благодарение на облачни решения

16:15 | 03.11.16 г.

До 2020 г. 50% от служителите ще работят извън офисите, а 51% от хората смятат, че технологиите ще променят начина, по който работят, като това ще се случи в следващите 5 години. Това заяви пред журналисти Наталия Кирилова, главен изпълнителен директор на Digital Marketing Group.

"Една година след като компанията ни премина към вътрешна облачна система, използваме 2 пъти по-малко човешки ресурс, вършим 1,5 пъти повече работа и имаме с 50% по-висок оборот", каза Кирилова.

По думите ѝ редица компании все още не мислят за насочването си към облачни услуги и губят значителни ресурси. "Казахме си, време е да спрем да инвестираме в техника, а в резултати", коментира още тя.

Голяма част от процесите ще се оптимизират благодарение на облака. Ако досега са били необходими 14 г. за излизането на едно лекарство на пазара, то съвсем скоро този процес ще се скъси до 7 години, уточни още Кирилова.

По думите ѝ 35% от мениджърите ползват автоматизация, за да подобрят бизнес процесите си. Това пък води до чувствително съкращаване на разходите.

Облачните решения действително стават все по-важни за бизнеса. Над 75% от компаниите обмислят дали да се прехвърлят в облачна среда. Но корпорациите трябва да са наясно какво искат служителите и клиентите им, преди да предприемат подобна стъпка.

Клиентите

За 44% от служителите сигурността е най-важното в тяхната работа. Според Кирилова 64% от служителите вярват, че технологиите ще им помогнат да бъдат по-продуктивни в работата.

Същевременно те искат овластяване.

"Включихме ги в процеса на избор на системи, с които да работим и ги направихне значими", коментира Кирилова. Така хората са станали мениджъри на собствената си работа и в реално време могат да видят как се справят.

Двама от всеки трима служители пък имат нужда да работят в социално отговорна компания. Облакът може да позволи това, било то и в малки мащаби - чрез оптимизация на ползването на хартия. Всеки трети пък е категоричен, че иска да имат контрол върху кариерата си.

Клиентите от своя страна държат на сигурността. Над 33% от тях биха спрели да работят с фирма, която не им  осигурява сигурност на данните. Те държат и на прозрачността и бързината. 77% от потребителите заявяват, че оптимизацията на времето е най-важното, което техният доставчик може да направи за тях, за да им даде качествено обслужване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:01 | 11.09.22 г.
fallback