fallback

Американците прекарват половината си време онлайн чрез смартфони

Pokémon доказва, че все още има място за нови приложения, които могат да станат гиганти на такъв наситен пазар

11:14 | 06.09.16 г.
Автор - снимка
Създател

Това е статистика, която със сигурност би трябвало да притесни Google: приложенията за смартфони сега „са виновни“ за половината време, което американците прекарват онлайн. През юли 2015 г. този дял е бил 41 на сто, става ясно от нов анализ на comScore. Ако към този микс се добавят и приложенията за таблети, то делът нараства до почти 60 на сто.

Новата рекордна стойност е била достигната през юли, става ясно от анализа. Тя е доказателство за нарастващата зависимост при доставянето на информация от мобилните приложения, както и за забавленията и развлеченията.

Тази промяна е и причината Google да работи за интегриране на уеб приложенията в търсачката си и да направи информацията, скрита в приложения, откриваема в Google Search. 

Използването на приложения расте не само заради повсеместното присъствие на смартфоните, но също така и заради други фактори, като по-високата интернет скорост, предоставена от 4G LTE мрежите, както и заради наличието на все повече смартфони с по-големи екрани, които правят седенето пред настолен компютър все по-ненужно.

В допълнение магазините за приложения вече регистрират милиони сваляния и предлагат приложения за почти всичко, което ни трябва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:59 | 22.08.22 г.
fallback