fallback

Еволинк предлага защита от DDoS атаки

Услугата работи, като наблюдава профила на входящия международен интернет трафик, насочен към защитените хостове по редица параметри

10:53 | 10.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Последните няколко години в развитието на глобалната мрежа бележат постоянен ръст в броя и обема на мрежовите атаки от типа DDoS (Distributed Denial of Service Attacks). Подобен тип атаки вече не са епизодични инциденти, а постоянна грижа на мениджърите по информационна сигурност. Според глобалното изследване за интернет и мрежовата сигурност State of the Internet броят на DDoS атаките през 2015 г. се е увеличил със 180% спрямо 2014 г. Според статистиката за третото тримесечие на 2015 г. на друг глобален лидер в решенията за интернет сигурност - Verisign, всяка индустрия е подложена на риск от DDoS атаки.

За да отговори на актуалните тенденции и нужди на пазара, водещият български телекомуникационен оператор Еволинк започна предлагането на нова услуга за защита от DDoS атаки. Услугата е реализирана чрез комплексна специализирана платформа за защита, инсталирана в центровете за данни на компанията в София. След период на четиримесечни активни тестове в лабораторни и в реални условия Еволинк стартира тази изключително нова за българския пазар услуга.

Тя е предназначена за най-широк кръг бизнес потребители, които имат нужда техните онлайн ресурси (web сайтове, онлайн магазини, медии, онлайн игри, финансови услуги и др.) да са винаги достъпни за крайните им клиенти. Услугата за защита от DDoS атаки работи, като наблюдава профила на входящия международен интернет трафик, насочен към защитените хостове по редица параметри. В случай на отклонение от нормалния профил на потребление, подозрителният трафик се пренасочва към почистващата платформа. След детайлен анализ на този трафик, атакуващите пакети се отстраняват и само легитимните пакети се пропускат да продължат към своята дестинация. Услугата се предлага в два режима на работа – автоматична защита и ръчна.  При ръчна защита клиентът сам избира дали и кога да активира анализ и почистване на трафика чрез специализиран уеб интерфейс. При автоматичен режим на защита пренасочването на трафика за почистване се извършва изцяло от платформата и не изисква ръчна намеса нито от клиента, нито от инженерен екип на Еволинк. Срокът за активиране на автоматичната защита при детекция на атака е под 3 секунди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:17 | 08.09.22 г.
fallback