fallback

Google придобива стартъпа Divide

Компанията е специализирана в управлението на мобилни устройства

09:49 | 20.05.14 г.
Автор - снимка
Създател

Американският технологичен концерн Google продължава шопинг тура си. Компанията придобива Divide, специализиран в управлението на мобилни устройства стартъп. С новата си придобивка Google се надява да разшири обхвата на своята мобилна операционна система Android. Цена на сделката не бе назована, предава Dow Jones Newswire.

Divide, основана от бивш IT мениджър на инвестиционната банка Morgan Stanley и позната и с предишното си име Enterproid, помага на компаниите да управляват нарастващия брой мобилни устройства, които използват в работата си служителите. Основното предложение на компанията дава възможност на служителите да ползват смартфоните и таблетите си както за служебни, така и за лични цели, като се гарантира сигурността на чувствителните данни. 

Divide предлага и приложение за устройствата iPhone на Apple Inc. Въпреки че Divide става собственост на Google, компанията увери всички собственици на iPhone, че ще продължи да поддържа услуга и за тях.

Базираната в Ню Йорк компания бе оценена наскоро на 25 млн. долара, след като привлече финансова инжекция в размер на 12 млн. долара от подразделението за рискови инвестиции на Google. Други ранни инвеститори са подразделението за рискови инвестиции на производителя на чипове за мобилни устройства Qualcomm Inc., и Comcast Corp., най-големият кабелен и интернет оператор в САЩ. Освен централата си в Ню Йорк, Divide има офиси и в Лондон и Хонконг, добавя AP. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:51 | 03.09.22 г.
fallback